Wat is een camjo?

Camjo is de afkorting voor Camera  Journalist.

Dit betekent in het kort dat je een zelfstandig regisserend en alleen opererende televisieploeg in één persoon bent. De disciplines waar een camjo minimaal mee te maken krijgt en moet kunnen uitvoeren  zijn: – Camera voering2014-08-31 10.51.42 – Geluid – Belichting – Montage – Regie – Interviews – Verslaggeving
Het inzetten van een camjo doe je om uiteenlopende redenen de meest voorkomende redenen zijn:

– Kosten besparing tot wel 80%
– Flexibiliteit
– persoonlijker / toegankelijker. 

E
en reportage of verslag is duidelijk iets anders dan een ‘corporate video’. Bij een ‘corporate video’ of bedrijfsvideo, wordt vaak gebruik gemaakt van een leger aan vakspecialisten. U kunt hierbij denken aan regisseurs, cameramensen, geluid, belichtingsmensen en scriptschrijvers, visagie, montage etc. Soms heeft u dit nodig maar meestal kunt u met minder toe, zeker bij een verslag of reportage. Een succesvolle online video bestaat uit een goed verhaal, duidelijke beelden en een goed verstaanbaar geluid. De éénpersoons Camjo oplossing levert vaak de perfecte oplossing, is sneller gereed en laat in de praktijk uitstekende resultaten zien. Een éénpersoons Camjo productie kan een besparing op uw budget opleveren van 80%, zonder op kwaliteit te hoeven inleveren.

 
Hier onder een typische camjo item, onverwachte situaties, een vreemde omgeving, veel rumoer, veel reizen en veel publiek en pers.  Op stap Met Ruud Gullit, Richard Witsche Christiaan Karembeu en anderen voor de HollandBelgiumBid. Een impressie van de dag. “Allez les blue”
 
 
call