Zelf een YouTube film maken?

Zelf een YouTube filmpje maken?

Regelmatig ontmoet ik professionele bloggers en communicatiemedewerkers, die na een succesvol evenement of interview terugkomen met beelden waar alles inzit voor een mooi video-item.
Even zo vaak kom ik mensen tegen die met fantastische beelden en verhalen terug komen van hun vakantie bestemming.

De vraag is dan vaak. ”Kun jij hier iets van maken in de montage ”

Soms, ja heel soms kan ik er iets van maken.Maar meestal, hoe jammerlijk ook voor de enthousiaste filmer is er met het videomateriaal weinig aan te vangen. Kosten nog moeite zijn bespaard met aanschaf van camera en toebehoren.Van eenvoudige consumentencamera’s tot zeer professionele camera’s van wel € 8000,=

Een dure camera is geen garantie voor mooi beeld.

Items gedraaid met een goede mobiel of een GOpro van € 300,= zien er soms beter uit dan films gedraaid met een dure semiprofessionele camera of een DSLR.En dat ligt dan dus niet aan de camera, maar aan wie er achter de camera staat. Of beter gezegd, de kennis van de cameraman of vrouw.

Filmen is geen rocket science maar een aantal basale weetjes, de bekende DO’s and Dont’s zijn wel een vereiste om met bruikbaar filmmateriaal thuis te komen.

Of je nu met een mobiele telefoon, een DSLR-camera, handy-cam of meer professionele camera aan de gang gaat. De basis principes zijn hetzelfde. Zodra je die onder de knie hebt zijn je beelden tien keer leuker om naar te kijken en 100% meer bruikbaar voor een YouTube of Vimeo productie.

Binnen kort start ik een cursus Film maken.
Dit is een intensieve dagcursus waar maar 4 deelnemers aan mee kunnen doen.
Veel tijd voor de cursist en veel tijd voor het filmen.
Een bijna privé cursus  voor maar € 175,=

Wil je alvast wat meer informatie of heb je vragen stuur dan een mailtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *